Forum C&A Fan
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
Konkurs
(1 wejść) 1 Gość
W dół
TEMAT: Konkurs
p.a.
Gold Boarder
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
O:Konkurs
8 mies., 1 Tydzień temu

Punkty: 3
Myślę, że trzeba rozpatrzyć jeszcze dwie kwestie:

1. Czy zamieścić jakąś ankietę, by ludzie pobierający przysyłane programy mogli też je ocenić (ktoś wspominał o nagrodzie publiczności).
2. No i własnie, nagrody. Jeśli nagród nie ma, to może dopisać jakiś żartobliwy punkt w stylu "nagrodą będzie wieczna chwała", etc.

Zaloguj się Zaloguj się
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Tomaaz
Gold Boarder
graphgraph
8 mies., 1 Tydzień temu

Punkty: 1
O nagrodzie publiczności to ja pisałem i tak właśnie to widzę. Jako ankietę dla zarejestrowanych użytkowników portalu (każdy może zagłosować tylko raz).

Nagroda? Mnie by wystarczyła satysfakcja z wygranego konkursu.

Popieram zniesienie ograniczenia rozmiaru. Za to nie bardzo rozumiem dlaczego konkurs miałby być zamykany w momencie zgłoszenia dziesięciu propozycji. Czyli na bieżąco informowalibyście ile już jest zgłoszeń? Fajna atmosfera by się stworzyła po dziewiątym. Jak dla mnie powinien być tylko termin.

Programy typu SEUCK to zupełnie inna historia i raczej nie dla nich tu miejsce. Choć można rozpisać specjalny konkurs.

Nie powinno być żadnych zmian w regulaminie po jego oficjalnym opublikowaniu. No może tylko przedłużenie terminu jest dopuszczalne.

Zaloguj się Zaloguj się
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
raf
Junior Boarder
graphgraph
8 mies., 1 Tydzień temu

Punkty: 0
podzial na kategorie jest najbardziej trudny.

przyklad: zakladajac program w C na C64 (a czemu by nie C ,skoro na Amige jest dopuszczalnych tyle jezykow...) kompilowany z uzyciem CC65... to zwykle hello world ciagnie juz sporo ram z powodu runtime libraries (nie przytocze dokladnej wartosci - bo nie pamietam a nie chce mi sie w tej chwili sprawdzac, ale jest to ok 1-2K pamieci)

Zatem: programy interpretowane czesto moga miec w ostatecznosci mniejszy rozmiar niz pliki skompilowane (trudnosc w uczciwym podejsciu do maxymalnego rozmiaru programu), natomiast podzial ze wzgledu na jezyki taki jak w przypadku Aamigi jest zly, chyba ze zaklada sie dopuszczenie programow tylko w takich jezykach, ale juz np glosowanie bylo by wowczas podzielone na prace kompilowane oraz interpretowane.

IMO - kolejny raz powtarzam - kategorii powinno byc jak najmniej, poniewaz nie mozna liczyc na to, ze prac nadejdzie wiele (IMO jest to niejako konkurs pilotazowy, sluzacy wybadaniu czy warto cos takiego organizowac w przyszlosci - z wiekszym rozmachem), a im wiecej bedzie kategorii, tym trudniej bedzie potem przeprowadzic np glosowanie.

Zaloguj się Zaloguj się
Tomaaz
Gold Boarder
graphgraph
7 mies., 3 tygodni(e) temu

Punkty: 1
Coś sprawa ucichła. A skoro terminem miałaby być data następnego numeru magazynu to wypadałoby już ogłaszać. No chyba, że jednak nic z tego nie będzie.

Zaloguj się Zaloguj się
Ramos
Moderator
graph
7 mies., 3 tygodni(e) temu

Punkty: 5
Termin konkursu damy 1 lutego, bo do tej pory napisze się dokładny regulamin i zdąży się opublikować.

Zaloguj się Zaloguj się

- Ramos/Samar/HVSC/ASMA/FanCA -
Do góry
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
RocketTheme Joomla Templates